RDA wil met u in gesprek!

Hoe staat het dier er voor? Wat zijn dieren de afgelopen vijfentwintig jaar opgeschoten? Waar schuurt het bij onze omgang met dieren? En wat staat ons te doen? Over deze vragen gaat de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) graag met u in gesprek op donderdag 14 februari 2019.

Beeld: ©iStock

Wie ontmoet u?

Wij nodigen iedereen uit die op enige wijze betrokken is bij het welzijn inclusief gezondheid van dieren. Kom, geef u mening en ontmoet wetenschappers, bestuurders, ambtenaren van Rijk, provincie en gemeenten, NGO’s, bedrijfsleven, boeren en buitenlui.

Keynotesprekers

Onder leiding van dagvoorzitter Meike de Jong zullen;

Ynte Schukken en Hans van Trijp, leden van de Raad voor Dierenaangelegenheden, de resultaten presenteren van de publieksenquête die eind 2018 door de RDA is gehouden en stippen aan hoe het dier er in Nederland voorstaat.

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zal haar visie op welzijn en gezondheid van dieren delen.

Eva Meijer is filosofe en licht haar onderzoek naar de taal der dieren toe.  Zij stelt de vraag over de morele consequenties: als dieren spreken, moeten wij dan naar hen luisteren?

Dolf Jansen de cabaretier en presentator  zal het congres afsluiten.

Programma

13:00 uur inloop en ontvangst
13:30 uur   De Staat van het dier door Ynte Schukken en Hans van Trijp
De minister van LNV Carola Schouten
In gesprek met dieren door Eva Meijer
15:15 uur

Break-out sessies met leden van de RDA

17:30 uur  Het resultaat
17:45 uur Afsluiting door Dolf Jansen
18:00 uur Netwerkborrel tot 20.00 uur

Break-out sessies over schurende kwesties

In de break-out sessies gaan raadsleden het gesprek aan met de congresdeelnemers over een aantal ‘schurende kwesties’. Bij deze kwesties is het welzijn en gezondheid van dieren in het geding, maar is er geen  simpele of eenduidige oplossing.

Rapport ‘Staat van het dier’

Na het congres willen we gezamenlijk een beter beeld hebben gevormd over de staat van het dier in Nederland en de dilemma’s in onze omgang met dieren. De Raad gaat de opbrengst gebruiken als extra input voor zijn eindrapport over ‘de Staat van het Dier in Nederland’ dat later dit jaar verschijnt.

Praktische informatie

  • Donderdag 14 februari 2019 vanaf 13:00 uur
  • Landgoed Duin & Kruidberg te Santpoort
  • Tijdens het congres kunnen video-opnamen worden gemaakt.
  • Aanmelden kan onderaan deze pagina

Informeel samenzijn

Na het congres kunt u nog gezellig na-borrelen onder het genot van een hapje en een drankje. Het belooft absoluut een interessante bijeenkomst te worden met daarbij volop de mogelijkheid om te netwerken.