Webinar 'Doden van dieren aan het licht'

Op 13 juni 2022 organiseerde de RDA een webinar over het doden van dieren. De aanleiding was de zienswijze ‘Doden van dieren aan het licht’ die de RDA op 19 mei publiceerde. In het webinar lichtten we de zienswijze toe en gingen we in gesprek met drie tafelgasten. Door kijkers werden bovendien veel vragen gesteld, die niet allemaal ter plekke besproken konden worden. Hier vindt u een document met álle vragen en antwoorden/reacties. 

Beeld: ©RDA

In het webinar trapte Franck Meijboom (voorzitter forum van dit thema) af met een toelichting op de zienswijze. Vervolgens ging Margreet Reijntjes (dagvoorzitter) in gesprek met Lisette de Ruigh (directeur ‘keuren’ NVWA, voormalig RDA-lid), Alex Mars (directeur Mega-Des plaagdierbeheersing) en Dirk-Jan Verdonk (directeur World Animal Protection Nederland). Tenslotte reflecteerden RDA-voorzitter Jan Staman en Franck Meijboom op het tafelgesprek.