Drs. D. (David) van Gennep
Beeld: ©RDA

Drs. D. (David) van Gennep

Functie
Algemeen Directeur
Werkt bij
Stichting Aap

David van Gennep is van origine bioloog/immunoloog en kreeg in dienst van het ministerie van LNV de gelegenheid onderzoek te doen (RIVO) naar de effecten van verontreiniging van onze riviermondingen op de gezondheid van migrerende vissoorten (bot en zeeforel).

Als algemeen directeur is Van Gennep verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van AAP (Animal Advocacy and Protection) met een duidelijke focus op de extern gerichte kant van het werk middels het contact met diverse stakeholders – met name in Europa en de EU – om gezamenlijk effectieve en preventieve wet- en regelgeving te bewerkstellingen ten behoeve van uitheemse dieren.

De RDA biedt Van Gennep een ideale kans om deel te nemen aan tal van relevante discussies met betrekking tot het welzijn en de gezondheid van dieren, maar ook om al pratend afwijkende standpunten te horen om zo gezamenlijk de overheid goed te kunnen adviseren.

Van Gennep heeft aan huis een aantal kippen. Bij zijn vakantieverblijf in Zeeuwsch Vlaanderen houdt hij een aantal koeien, waaronder ook een jonge stier.