Raad van Kinderen in dialoog met de RDA

"Maak een lespakket voor kinderen vanaf groep drie over dieren in de stad". Dat was één van de adviezen die de Raad van Kinderen heeft gegeven ter beantwoording van de vraag welke de RDA aan hen gesteld heeft, namelijk: Wat adviseert de Raad van Kinderen over het thema: Dieren in de stad?

Dat een dier eng is betekent niet dat hij ook slecht is en weg moet.

Beeld: Paul Voorham

Presentatie

Op maandag 1 juli 2019 heeft de derde dialoogsessie plaatsgevonden van de Raad van Kinderen. Kinderen van groep zeven en acht van basisschool de Springschans te Heiloo hebben in twee prachtige presentaties verteld wat hun visie is op de vraag die de RDA hen gesteld heeft. Onder leiding van dialoogleider Jan-Maarten Rovers in samenwerking met de Missing Chapter Foundation gingen de kinderen in gesprek met de raadsleden Jacques van Alphen, Ted van den Bergh, Franck Meijboom en Frank Verstappen en RDA-team lid Rosanne van Oudheusden.

Ted van den Bergh - Als dieren konden praten, want zouden zij ons dan zeggen?

Kinderen - Ga weg jullie maken onze stad kapot, ophoepelen, dank je wel voor de hulp!

Dialoog

In de dialoog kwam er een verscheidenheid aan diersoorten langs zoals ratten, vleermuizen, halsbandparkieten, eenden en vossen. Wat doen we met dieren die overlast veroorzaken? Moeten de dieren altijd nut hebben voor de mensen om te mogen blijven? Als dieren overlast veroorzaken moeten zij dan altijd weg uit de stad? Wat kunnen wij doen om de dieren in de stad te helpen? Over dergelijke vraagstukken is gediscussieerd.

Wij kijken terug op een nuttige en gezellige sessie vol met nieuwe inzichten en ideeën van de kinderen. Met dank aan de directeur Gijs Nolet en de leerkrachten Ellen Stins en Bert Ketelaar.

Als iedereen de dieren een klein beetje helpt, dan komen we een heel eind!