Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) presenteert zienswijze 'Dierondersteunde Interventies'

Op dinsdag 21 mei van 10:30 - 12:30 uur presenteert de Raad in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort zijn zienswijze: ‘Dierondersteunde Interventies’.

Beeld: ©RDA / Institüt für Soziales Lernen mit Tieren

Aanleiding

Dieren worden steeds vaker ingezet in de zorgsector bij mensen met een fysieke en/of mentale beperking. De RDA geeft zijn visie over deze groeiende praktijken rondom dierondersteunde interventies. Zijn er welzijnsrisico’s voor dier en mens en hoe kan men hier op een verantwoorde wijze mee omgaan? Tevens is de RDA benieuwd naar wat u denkt dat nodig is om het welzijn van dier en mens te waarborgen.

Programma

Na de toelichting door de forumvoorzitter Nienke Endenburg zullen enkele betrokkenen uit onderzoek én praktijk op de zienswijze reageren, waarna er onder leiding van RDA voorzitter Jan Staman ruimte is voor vragen en discussie met alle aanwezigen. De zienswijze zal naderhand uit worden gedeeld.

Betrokkenen en pers van harte welkom!

Bij de presentatie zijn betrokkenen, pers en andere belangstellenden van harte welkom. We vragen u wel, in verband met de grootte van de zaal om vóór 15 mei door te geven via info@rda.nl of en met hoeveel personen u aanwezig zult zijn.

Forum

De zienswijze is voorbereid door de volgende Raadsleden: W.T.A.A.G.M. (Ted) van den Bergh, dr. N. (Nienke) Endenburg (voorzitter), dr. L.J.A. (Len) Lipman en drs. R.A. (Ruud) Tombrock. dr.ing. H (Hans) Hopster is als externe deskundige aan het forum toegevoegd.