Dialoogsessie Raad van Kinderen

Op donderdag 6 april ging de Raad van Kinderen met de RDA in dialoog over de vraag: Hoe kunnen mens en hond goed samenleven? Groep 7/8 van Openbare Daltonschool de Reiziger uit Apeldoorn vertrok met de bus naar Den Haag om de Raad voor Dierenaangelegenheden te vertellen tot welke adviezen ze zijn gekomen.

Filmpresentatie voorafgaand aan de dialoog

Na een eigengemaakte filmpresentatie, waarin te zien was hoe de klas de afgelopen drie maanden met het onderwerp aan de slag is geweest, gingen de kinderen onder begeleiding van de Missing Chapter Foundation (MCF) in dialoog met een aantal Raadsleden.

Cursussen en hondeninspecteur

De kinderen hebben zich goed verplaatst in de positie van het dier en ook aan de baasjes hebben ze gedacht. Zo vertelden ze bijvoorbeeld over hun ideeën voor cursussen voor zowel eigenaar als hond om goed met elkaar om te leren gaan. Over een hondeninspecteur die regelmatig mensen en honden thuis kan bezoeken en hebben ze suggesties voor nieuwe manieren om kennis en informatie bij eigenaren van honden te krijgen.

Het was een zeer geslaagde bijeenkomst, naast dank voor MCF en de fantastische leerkrachten nog een dikke pluim voor de kinderen. Bedankt voor jullie inspirerende bijdrage!