Juniornetwerk RDA zoekt uitbreiding

Het juniornetwerk van de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) zoekt een enthousiasteling met liefde voor dieren en maatschappelijke uitdagingen.

Beeld: ©RDA / Paul Voorham

Wij zoeken jou!

Als onderdeel van het juniornetwerk heb jij je oren en ogen altijd open wanneer het gaat om maatschappelijke uitdagingen in relatie tot dieren. Dit kan op je werk zijn, maar ook tijdens je studie of gewoon wanneer je in de supermarkt loopt. Je bent niet bang om je mening te laten horen, maar gaat nog veel liever het gesprek aan vanwege jouw nieuwsgierigheid naar de inzichten van anderen.

Wij zijn het juniornetwerk van RDA

In november 2018 is ons netwerk opgericht. Momenteel bestaat het juniornetwerk uit zes leden: Suzanne Ruesink, Reina Sikkema, Froukje Kooter, Maite van Gerwen, Dorien Eppink en Lisanne Stadig.

'Ben kritisch, stel vragen en schud de raad regelmatig heen en weer'

RDA-voorzitter Jan Staman zegt over de rol van ons netwerk: “Ben kritisch, stel vragen en schud de raad regelmatig heen en weer”. In eerste instantie sluiten leden van ons netwerk aan bij diverse thema’s die bij de RDA behandeld worden. Denk aan: de rol van het dier in de kringlooplandbouw, doden van dieren, welzijn van dieren in de natuur, vissenwelzijn, dierproeven, paardenmarkten, en nog veel meer. We stellen samen met de raad zienswijzen op, en willen een rol spelen om deze kennis bij een groter publiek te laten landen. We zijn als juniornetwerk nog in ontwikkeling dus denk vooral mee over hoe we nog meer impact kunnen hebben.  

Wie ben jij?

  • Je bent tussen de 18 en 40 jaar.
  • Je hebt affiniteit met dieren. Je hoeft niet werkzaam te zijn in een dierlijke sector (mag uiteraard wel), maar je hebt wel een passie voor dieren. We zoeken mensen met verschillende achtergronden, dus van journalist tot leerkracht en van arts tot designer. Hiermee hopen we ons netwerk te versterken en meer en nieuwe verbindingen te kunnen leggen.
  • Je wil graag meedenken over hoe het juniornetwerk de RDA kan versterken.
  • Je hebt circa één dagdeel per maand de tijd om deel te nemen aan vergaderingen van het juniornetwerk of de RDA.

Herken je je in bovenstaande omschrijving?

Stuur dan voor 1 juni 2019 je CV en een motivatiebrief naar info@rda.nl. We zijn op zoek naar meerdere nieuwe leden. Een eerste selectie zal plaatsvinden door de huidige leden van het juniornetwerk, waarna een gesprek met de voorzitter en secretaris van de RDA volgt. Bij vragen kun je contact opnemen met Lisanne Stadig lisanne.stadig@dierenbescherming.nl.

Over de RDA

De Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) is een onafhankelijke raad van deskundigen die de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gevraagd of op eigen initiatief adviseert over multidisciplinaire vraagstukken op het gebied van dierenwelzijn inclusief diergezondheid en ethische vraagstukken. De RDA bestaat uit ongeveer veertig leden met zeer uiteenlopende achtergrond en deskundigheid, die er op persoonlijke titel en zonder last of ruggenspraak zitting in hebben. Voor meer informatie zie www.rda.nl.