Tweede Dialoogsessie Raad van Kinderen

Op dinsdag 29 mei ging de Raad van Kinderen met de RDA in dialoog over de vraag: Welke adviezen kan de Raad voor Dierenaangelegenheden geven om ervoor te zorgen dat mensen op de juiste manier met dieren omgaan? Groep 7/8 van Openbare Daltonschool de Reiziger uit Apeldoorn vertrok met de bus naar Den Haag om de Raad voor Dierenaangelegenheden te vertellen tot welke adviezen ze zijn gekomen.

Presentatie

Na een presentatie waarin de kinderen hun zoektocht naar antwoorden op de vraag presenteerden, gingen de kinderen in gesprek met een aantal raadsleden. Dit werd gedaan onder begeleiding van Tyche van Bommel namens de Missing Chapter Foundation (MCF). De kinderen hadden zich uitstekend voorbereid en vertelden enthousiast hun ideeën.

Dialoog

De dialoog ging over veel verschillende  zaken: over proefdieren, recreatie dieren, dierenplagen en verder.  Iedereen is het eens dat dieren respect verdienen. Maar hoe dat  er precies uitziet, daar verschillen de meningen over. Hoe precies moet je dieren houden? En wanneer mag je een dier doden, als je  er last van hebt?

Binnenkort kun je hier het verslag lezen. We kijken terug op een nuttige samenwerking met OBS de Reiziger uit Apeldoorn. Met dank aan directeur Gijs Nolet, en leerkrachten Manon Oeben en Ben van ’t Noordende.