We staan op het punt om opnieuw te kijken naar hoe we omgaan met dieren

Rond het middaguur kwam het besluit van de organisatiecommissie dat de Vaarkamplezing, ondanks de stormachtige dag toch door zou gaan. In de namiddag kwamen 150 genodigden bijeen in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht om te praten over het thema: Dieren als voedsel Who cares?

Beeld: Bas Niemans

Videoboodschap

Via een videoboodschap heette minister Carola Schouten, die zelf door andere verplichtingen niet aanwezig kon zijn de gasten welkom. Vervolgens kregen Prof.dr.ir. Louise O. Fresco, Prof.dr. Arjan Stegeman en programmamaker Yvon Jaspers het podium. Van verschillende kanten werd het thema: Dieren als voedsel Who cares? belicht.

Hoe gaan we in de toekomst om met dieren?

Gesproken werd over dierhouderij 3.0, hoe gaan we in de toekomst om met dieren? De veranderde rol van de dierenarts door de jaren heen en het opleiden van de dierenarts van de toekomst. En tot slot nam Yvon Jaspers de zaal geanimeerd mee in haar persoonlijke ervaringen over beeldvorming in de veehouderij. 

Verslag

Wij kijken terug op een mooie goede bijeenkomst met ruimte voor vragen en discussie. Van de bijeenkomst wordt nog een uitgebreid verslag gemaakt, welke later hier gepubliceerd zal worden.