Dialoogtraject over de wolf in Nederland

Dialoogtraject over de wolf in Nederland

Om inzicht te krijgen in perspectieven en gevoelens die spelen rondom de aanwezigheid van wolven in Nederland organiseert de RDA een maatschappelijke dialoog. Demissionair minister van der Wal (Natuur en Stikstof) heeft de RDA verzocht om een maatschappelijke dialoog over de positie van de wolf in Nederland te organiseren. De RDA zal de inzichten van de dialoog gebruiken om de minister te adviseren over wat er volgens de RDA nodig is om te kunnen samenleven met de wolf in Nederland.

Wij organiseren twee dialoogsessies met betrokken partijen en drie lokale dialogen op locatie om verschillende perspectieven over wolven in Nederland in kaart te brengen. Tijdens de eerste dialoog eind september gaan betrokken partijen met elkaar in gesprek over de vraag: (hoe) kunnen we samenleven met de wolf in Nederland?

Tijdens de lokale dialogen die georganiseerd worden op verschillende plekken in het land worden verschillende lokale perspectieven en gevoelens over wolven in Nederland van deelnemers verkend en verdiept. De bijeenkomsten zijn op uitnodiging.

Hieronder vindt u een Q&A, tussentijdse verslagen en andere relevante berichten.