RDA Nieuwsbrief, 13 mei 2011

Dierenwelzijn en volksgezondheid zijn de belangrijkste argumenten in de discussie over megastallen. Dat blijkt uit onderzoek dat het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft laten doen bij de start van de dialoog over megastallen. Veel Nederlanders vinden een dialoog over megastallen en veehouderij zinvol. Er is ook nog veel ruimte voor een dialoog: een grote groep Nederlanders twijfelt of ze voor of tegen megastallen is.

Dit is de kop boven het nieuwsbericht van 11 mei over de maatschappelijke dialoog megastallen op de website van het ministerie van Economie Landbouw & Inovatie.

De Raad voor Dierenaangelegenheden publiceerde in februari 2008 de zienswijze Dierenwelzijn en Diergezondheid op megabedrijven in Nederland. Daarin constateert de Raad dat dierenwelzijn inclusief diergezondheid in megabedrijven in beginsel niet beter of slechter zal zijn dan in de huidige zgn. familiebedrijven. De Raad ziet wel een aantal specifieke diergezondheidsrisico's. In het licht van de maatschappelijke dialoog willen we deze zienswijze nogmaals onder uw aandacht brengen.

Via deze nieuwsbrief vragen we tevens uw aandacht voor het RDA-jaarverslag 2010.