Jong RDA zoekt uitbreiding

Het jongerennetwerk van de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) zoekt een enthousiasteling met liefde voor dieren en maatschappelijke uitdagingen.

Beeld: ©RDA

Wij zoeken jou!

Als onderdeel van het jongerennetwerk heb jij je oren en ogen altijd open wanneer het gaat om maatschappelijke uitdagingen in relatie tot dieren. Dit kan op je werk zijn of gewoon wanneer je in de supermarkt loopt. Je bent niet bang om je mening te laten horen, maar gaat nog veel liever de dialoog aan vanwege jouw nieuwsgierigheid naar de inzichten van anderen. In november 2018 is ons netwerk opgericht. Momenteel bestaat het Jong RDA uit 14 leden. We zijn op zoek naar vier nieuwe leden.

Wij zijn Jong-RDA

Wij zijn een groep enthousiaste jonge professionals met uiteenlopende expertises en interesses op het gebied van dieren. Met onze blik op de toekomst buigen wij ons over thema’s en vraagstukken omtrent dierenwelzijn inclusief diergezondheid, waarbij we ook de relaties tussen dier, mens en de leefomgeving niet uit het oog verliezen. Ons doel is om te verbinden: tussen dier en mens, tussen de RDA en de maatschappij en tussen generaties.

De kernwaarden van Jong RDA zijn (i) verbindend, (ii) toekomstgericht, (iii) vernieuwend, (iv) betrokken en (v) kritisch met inhoud en werkwijze om te gaan. Door deze positie in te nemen draagt Jong RDA bij aan wat er in de samenleving leeft en oog te houden voor doorbreken van vanzelfsprekendheid. Ieder Jong RDA lid draagt actief bij op diens eigen manier. Als bijdrage kan worden gekozen tussen commissies en/of zienswijzen. De richtlijn is dat iedereen minimaal bij één van beiden actief is. Bij deelname aan een commissie/zienswijze bewaakt het lid deze vijf elementen.

Wie ben jij?

  • Je bent tussen de 18 en 35 jaar.
  • Je hebt affiniteit met dieren. Je hoeft niet werkzaam te zijn in een dierlijke sector (mag uiteraard wel), maar je hebt wel een passie voor dieren. We zoeken mensen met verschillende achtergronden, dus van boer tot onderzoeker, van journalist tot leerkracht en van arts tot designer. Hiermee hopen we ons netwerk te versterken en meer en nieuwe verbindingen te kunnen leggen.
  • Je wil graag meedenken over hoe Jong RDA en RDA kan versterken.
  • Je hebt ca. 1 dagdeel per maand de tijd om deel te nemen aan vergaderingen van Jong RDA.
  • Specifiek zijn we ook opzoek naar één iemand die interesse heeft in communicatie

Herken je je in bovenstaande omschrijving? Stuur dan voor 28 augustus 2022 je CV en een motivatiebrief naar info@rda.nl. We zijn op zoek naar vier nieuwe leden. Een eerste selectie zal plaatsvinden door de huidige leden van het jongerennetwerk, waarna een gesprek met de voorzitter en secretaris van RDA volgt.  Bij vragen kun je contact opnemen met Stephanie van der Hoeven, middels het e-mailadres: secretaris@rda.nl  

Over de RDA

De Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) is een onafhankelijke raad van deskundigen die de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gevraagd of op eigen initiatief adviseert over multidisciplinaire vraagstukken op het gebied van dierenwelzijn inclusief diergezondheid en ethische vraagstukken. De RDA bestaat uit ongeveer veertig leden met zeer uiteenlopende achtergrond en deskundigheid, die er op persoonlijke titel en zonder last of ruggenspraak zitting in hebben. Voor meer informatie zie www.rda.nl.