Uitnodiging webinar ‘Zorg voor het jonge dier’ op 25 januari 2021

Op maandag 25 januari 2021 organiseert de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) van 14.00 tot 16.00 uur een webinar over hoe de zorg voor jonge dieren kan worden verbeterd.

Aanleiding is de RDA-zienswijze ‘Zorg voor het jonge dier – Naar meer aandacht voor het individuele dier en minder sterfte’ die op 25 januari wordt gepubliceerd. In deze zienswijze worden aanbevelingen gedaan over hoe diersterfte voor, tijdens en vlak na de geboorte zo goed mogelijk kan worden tegengegaan bij verschillende diersoorten; zowel productiedieren als gezelschapsdieren.

Praat ook mee met RDA-leden, belanghebbenden en geïnteresseerden over dit belangrijke onderwerp. Bert van den Berg – RDA-lid en voorzitter van deze zienswijze – zal eerst het rapport toelichten en geeft vervolgens de vloer aan Henk Hogeveen (WUR), Egbert Knol (Topigs Norsvin), Eline Vedder (LTO) en Erik Teske (voorzitter LICG). Vragen die hierbij centraal staan, zijn: waar zouden boeren mee geholpen zijn, hoe ziet een goede benchmark eruit, hoe en wat kunnen we leren van elkaar en hoe verwerven we kennis over sterfte bij jonge dieren? Na deze – korte – inleidingen kunt u met elkaar in discussie gaan over deze onderwerpen.

Wilt u deelnemen aan het webinar? Meldt u dan uiterlijk 18 januari aan via info@rda.nl. U ontvangt dan uiterlijk 22 januari meer informatie over het precieze programma en de link naar de meeting.