gastenboek

39 berichten, 4 pagina's 
14-03-2017
Geplaatst door:
dank en compliment

Geachte leden van de RDA, veel dank voor dit voorstel voor doordachte maatregelen. Wat mij betreft worden vechthonden morgen verboden. Het risico is, zoals u benoemt, te hoog, de schade te groot (dood of verminkt worden, fijn hoor; absurd dat dat in Nederland gefaciliteerd wordt!) mvrgr, mb

14-03-2017
Geplaatst door:
vechthonden

Ben op een aantal punten zeer blij met dit advies. Jullie durven de vechthond zeer uitgebreid te noemen. Plus! En one strike out, ook plus. Een hond die ernstig letsel toebrengt is niet geschikt voor onze samenleving.
Hopelijk neemt de overheid het over en dan vergaand: een verbod op alle vechthonden.

08-03-2017
Geplaatst door:

Waanzin van een "deskundige raad" !!!!
Als ik dus met mijn zgn.. HR hond- een zuid afrikaanse Boerboel- loop in het bos...aangelijnd want je weet hoe de rest reageert en er komt een stoeprandn***ertje op ons af en die wil naar de kuiten van mijn hond happen zou ie zich niet mogen verweren????
Hoeft ie dan ook niet want ik reageer wel voor die tijd..maat 47 met stalen neus..liever een boete dan mijn hond af moeten laten maken door een regel die is opgesteld door een stel zotten!!!

08-03-2017
Geplaatst door:
hr honden serieus ?

Ik vraag mij af of jullie enigzins bedacht hebben wat jullie al deze zogenaamde hr honden aandoen kort aangelijnd ,gemuilkorfd dus nooit heerlijk los normaal kunnen spelen met soortgenoten hoe krijg je gevaarlijke honden ? op deze manier dus ! en wat als er een hond die niet op jullie lijst staat in een hr hond klapt dat moeten we dan maar pikken ? wat dachten jullie van een verplichte cursus bij aanschaf van een hond ONGEACHT het ras zou voorkom je impuls aankopen en dan ook een cursus vooraf zodat de baas weet hoe de lichaamstaal van honden gelezen moet worden
Hopelijk komt deze onzin regel niet erdoorheen denk dat er dan veel ongelukkige hondne lopen en dat hebben jullie dan op je geweten

05-03-2017
Geplaatst door:
Nieuwe voorstellen ten aanzien van agressieve hond

Geachte dames en heren,
Graag reageer ik op de recente voorstellen door de RDA met betrekking tot agressieve honden.
Alhoewel ik de insteek zeker begrijp, nl het terugdringen van bijtincidenten, wordt naar mijn beleving volledig voorbij gegaan aan de mogelijkheden om bijtincidenten te voorkomen. Er wordt mijns inziens te weinig gedaan aan het aanpakken van de oorzaken van bijtgedrag bij honden.
Ik ben zelf al 10 jaar actief als professioneel honden gedragsdeskundige en kan uit praktijkervaring zeggen dat iedere hond in eerste instantie conflict vermijdend is. Door de leefomstandigheden (waaronder ook het gedrag van de eigenaar valt) kan een hond zeer onzeker en gestrest raken waardoor de hond (net als een gestrest persoon) minder sociaal zal reageren. Wetenschappelijk is aangetoond dat door stress de hersencellen die voor sociaal gedrag zorgen, als eerste afsterven. De hond verliest dus door de stress zijn sociale vaardigheden. Mijn pleidooi is om de aanpak van bijtincidenten uit te breiden met een manier om deze meer te gaan voorkomen. Dat is wat ik dagelijks in mijn praktijk doe bij mensen die bij mij komen voor gedragsproblemen. Verander de situaties en je eigen gedrag en de hond gaat zich ook anders gedragen.
Ik heb hiervoor een methode ontwikkeld waarbij ik de mensen help om op een hondvriendelijke manier de hond zijn sociale gedrag terug te geven. Het is echt mogelijk!
Wilt u hier meer informatie over dan ben ik maar al te graag bereid om u dit te geven. Neemt u gerust contact met mij op.
Mijn e-mail adres heeft u.
Laten we samen voorkomen dat we honden een spuitje moeten geven terwijl er een andere oplossing beschikbaar is.
Ik dank bij voorbaat, namens alle hondenliefhebbers, indien u deze hartekreet serieus wilt nemen.
met vriendelijke groet,
Theo Hoogwerf

04-03-2017
Geplaatst door:
HR honden

Ik vind het een prima advies. Een cursusje zet weinig zoden aan de dijk. Er zijn nu genoeg honden doodgebeten en mensen aangevallen. En wie zou de honden willen opnemen na een ernstig bijtincident ? Of moeten die wegkwijnen in een opvang of zo?

03-03-2017
Geplaatst door:
HR honden

Ik vind het jammer dat het zo moet.ik vind dat alle honden groot en klein verplicht moeten zijn om meerdere cursussen te doen.heeft vele voordelen.Socialiseren,spelen met andere honden,de baasjes leren zelf ook veel.Voorbeeld in het uitrenveld staan drie HR honden.Komt een meneer met een boerenfox loslopend gromt tot drie keer toe.zegt die heer kom maar gauw zijn slechte honden.Welja.Wie gromt.Wie loopt Er los.Zo gebeurt dit heel vaak .mensen met kleine honden gaan niet op cursus kunnen we zelf wel.Echt niet! Ook mensen zijn soms bang en laten dit goed zien.Een hond kijkt naar houding gedrag en voelen goed aan.Door juiste training van BAAS en HOND gaat dit goed en vallen de rotte appels ertussenuit.

03-03-2017
Geplaatst door:
Hoog risico honden

Als juliie de wet gaan door voeren? Hoeven wij als eigenaar van hoog-risico hond dan geen honden belasting meer te betalen? Of krijgen we eigen veld in gemeente om onze honden te laten rennen?

01-03-2017
Geplaatst door:
HR honden

Jammer dat de onderbouwing van advies niet op feiten maar op emoties, aannames en theoretische mogelijkheden is gebaseerd. Of spreken we tegenwoordig van alternatieve feiten.
Ik had meer van al die wetenschappers in de raad verwacht.

01-03-2017
Geplaatst door:
Ras honden

Waarom word er zon poespas gemaakt over un stamboom als je dan die brood mafkeesen hoor kan je ze voor 25 euro in Oostblok laaten maken en waarom word door dezen sekte niet benoemd dat heel wat mensen met kleine hondjes en mensen met labradors en herders honden die mensen laaten hun honden overal los en daar hoor je dezen sekte niet over